GeneralRezultate

Campionatul European de Alergare Montană 2019 – Zermatt (Elveția)

Când locul IV, este de fapt LOCUL I

Duminică, 7 Iulie 2019, în Zermatt – Elveția a avut loc Campionatul European de Alergare Montană, unde Alexia Hecico a terminat cursa pe locul 4 la individual.

Și acum întrebarea: cum de locul IV, este de fapt locul I?

Simplu, fata aceasta pune trup și suflet în tot ceea ce face, și nu mă refer doar la sport, excelează și la scoală, trust me! Are planul bine făcut pe termen mediu și lung, dă 100% la antrenamente, alimentația este una atentă, psihic stă brici, concentrată la fiecare mișcare pe care o execută,  se bucură de alergare și crede, crede cu adevărat în visul ei, locul 1.

Însă pentru a urca pe prima treaptă a podiumului, nu e suficient doar atât, din păcate ai nevoie de o bază de antrenament adecvată, o pistă de atletism decentă, un vestiar, un fizioterapeut, un nutriționist, un medic și un psiholog sportiv. De ce? Pentru că acestea sunt micile detalii care fac din păcate diferența. Să ai un nutriționist care să îți spună exact ce, când și cât să mănânci, un fizioterapeut care să te știe ca în palmă și care să lucreze cu tine și cu ochii închiși, un medic care să știe nivelul acidului lactic și să lucreze cu tine încât să-l țină sub control și să-l îmbunătățească și evident, un psiholog sportiv, care să știe ce e în mintea ta, când alergi dar și în timpul liber, să îți ghideze aspirațiile. Nu e suficient să ai o mamă care e trup și suflet din tine, care muncește cot la cot cu fiica ei, să o vadă pe locul 1, din păcate nu e suficient…acestea sunt micile detalii cu care Autoritățile dacă se ocupau, România se mândrea cu Alexia pe podium. Pentru că ea a reprezentat România, nu a fost un efort individual!!! Și da, în cadrul Campionatului European de Alergare Montană, echipa feminină a României a ocupat locul III, Alexia fiind prima care a trecut linia de sosire.

Deci să fim clari, locul 4 este locul 1 în situația de față, Ale și-a depășit demult condiția, a arătat încă o dată, că există potențial și cea mai înaltă treaptă a podiumului nu-i departe; zic să-i dăm timpului timp, și căt de curând o să ne bucurăm de o medalie de aur din partea ei.

Însă atunci când te doare corpul, când nu mai poți respira, când ți se taie picioarele, când ai crampe dar alergi mai departe, când plângi de durere, când psihic ești obosit dar găsești puterea să mergi la antrenament sau la sală, ești campion! Iar un campion caută în adâncul lui, se motivează și revine unde-i este locul, pe podium.

Ale? E simplu, știm că ai dat totul, nu doar în concurs, ci și în toate etapele premergatoare lui, așa că zâmbește, te bucură, fii mândră, ești mult mai bună decât restul!

Trăiește cu satisfacția lucrului bine făcut, cu disciplină conturată și cu visul tău aflat mereu în fața ochilor, pentru ca atunci când mintea este liniștită, corpul o urmează!

Ne bucurăm de prezența și rezultatele tale, ești admirabilă în tot ceea ce intreprinzi și prima treaptă a podiumului îți este incredibil de aproape!

You are our supergirl!

2 comentarii la „Campionatul European de Alergare Montană 2019 – Zermatt (Elveția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *